Balandžio 6 d. „Pelėdžiukų“ grupėje lankėsi restorano „Sala“ šefė Jolanta Gervienė. Pasipuošę šefų kepurėlėmis, vaikai kartu su šefe prisiminė sveikos mitybos principus ir piramidę, sužinojo, kodėl virtuvės šefai vilki baltai. Vaikai apžiūrinėjo įvairias daržoves ir vaisius, prisiminė, o kai kurie ir sužinojo, jų pavadinimus. „Pelėdžiukai“ atliko praktines užduotis: vaisius ir daržoves klijavo pagal spalvas, skaičiavo stiklainyje esančias uogas, o už puikias žinias buvo įvertinti šefo žvaigždutėmis. Tuomet vaikai gamino daržovių salotas – mokydamiesi saugiai elgtis su peiliu pjaustė daržoves, gardino salotas aliejumi ir sėklomis, skanavo vaisių kokteilį, gaminosi sveikuoliškus ir kūrybiškus desertus. Pasijautę tikrais virtuvės šefais, vaikai pagamintą maistą ragavo ir vertino skonį.

Parengė visuomenės sveikatos specialistė Kotryna Mickūnaitė